Son Dakika
bltema.blogspot.com sitesinde sizi muhteşem temalar bekliyor..Hemen ziyaret etmeye ne dersiniz ??
22 Şubat 2014 Cumartesi

Whatsapp'ı Telefonunuzdan Silin !

23:21
 
 
Dünyanın belki de en çok tercih edilen mobil mesajlaşma mecrası WhatsApp, bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi Facebook tarafından rekor bir fiyata satın alındı. Herkes bu ani satın alım karşısında şaşırsa da, Facebook’un hesapsız bir iş yapmayacağı ortadaydı. Buna rağmen şirketin başı şimdiden bazı Avrupa ülkeleri ile belaya girdi bile! Avrupa Birliği üyesi Almanya, mobil kullanıcıları için WhatsApp’ı cihazlarınızdan silin çağrısında bulundu.
Almanya’nın dijital dünyadan sorumlu kurumu ULD yaptığı açıklamada Facebook’un ilgili ürünü satın almasıyla birlikte büyük bir tehlikenin doğduğunu belirtti. Facebook’un şimdiye kadar kendi ülkesinin yanısıra, Avrupa Birliği’ne de veri güvenliği ve kişisel bilgi gizliliği konusunda pek yardımcı olmadığının altını çizen kurum, kaydedilen verilere neler olacak, diye soruyor. Facebook AB’nin sahip olduğu kurallara pek riayet etmemekle birlikte, kullanıcı mahremiyeti konusunda da destek çıkmıyordu.
ULD’nin açıklamasına göre NSA’in bile hangi bilgileri nasıl ele geçirdiği öğrenilebilirken, Facebook’un bu özel verilere neler yaptığı bilinmiyor. Kurumun isteği ise oldukça basit; WhatsApp’ı en kısa sürede silin!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster